28 Februari 2012

Breadtalk - Ketika Roti Berbicara

Ketika jalan-jalan di Mall, banyak ditemui Toko roti Breadtalk. Dari jauh saja bau nya sudah tercium. Begitu di dekati, counter Breadtalk yang berisi sederetan roti-roti dan cakes sukses bikin saya ngenceess...

Dari sekian banyak Breadtalk branch, saya paling sering mengunjungi Breadtalk in Kalibata. Just wink my eyes from my crib. Breadtalk pertama kali ada di Singapore. Dengan komsep open kitchen di setiap gerai nya, Breadtalk sukses membuat semua pelanggan yang melewati gerai nya, hard to resist.

From all many items that Breadtalk have, i love Meet the Cheese and Earthquake Cheese. Earthquake Cheese merupakan kind of toast bread dimana di setiap lembaran roti dilapisi keju yang tebal. Tekstur roti nya lembut sekali meski ukurannya tebal. Kita bisa bisa dipotong-roti roti nya dalam bentuk slice untuk memudahkan makan.

Meet The Cheese, berbentuk kotak dan berisi lapisan daging asap dan melted cheese. Top with tomato sauce and some herbs. Rasa nya enaak banget.

Meet The Cheese
Other Breadtalk favorite bread is C's Floss and Fire floss. Roti lembut dengan toping abon ayam dan abon sapi pedas di atas nya. Serta filling di dalam nya. taste great

Fire floss
Try also another varian from Breadtalk. Every single bread have it own taste that can make you want to eat more and more...






Selain roti-roti, Breadtalkjuga menyajikan Cake dengan harga termahal adalah Rp 375.000. Coba juga cookies nya. Tste crisp & smooth at the same time.

Overall, I love shopping  bread in Breadtalk. Many great items that Breadtalk offer. The server also really helpfull when i look confuse with their product

 TWITTER
Octa's Playground

Bakmi Permata

Lunch with girlfriends di Bakmi Permata. Pengen nya yg terdekat dari kantor. So we choose Bakmi Permata yang ada di Foodhall Sarinah Thamrin Jakarta.

Me & my girlfriends mesen menu tengah yg biar bisa di nikmatin rame2. Spesialisasi nya mie, seperti  nama resto nya. Tekstur mie-nya kecil-kecil dan kenyal. Rasa nya enak. Tapi minim topping nyaa. You can count the mushroom and the chicken chunk in it. 
Bakmi Jamur
Menu main course lain nya yang kita pesan adalah Sapo Tahu Rica, taste na enak, pedes banget tapi. Didasar plate nya seperti ada telor dadar nya gitu... A bit hard to describe deh...

Sapo Tahu Rica
Ada juga kangkung hot plate. Tektur kangkung nya masih krenyes-krenyes. Which is good. BUmbu nya juga terasa.
Kangkung Hotplate
Pangsit goreng nya yang renyah, besar & tasty. Disajikan bersama bumbu asam manis. Better eat it while it's hot. Karena akan terasa lebih renyah.


Pangsit Goreng
Harga makanan na ga terlalu mahal. Terjangkau lah. Tapi pelayanan nya payah. Pada kunjungan pertama, pesanan datang tidak terlalu lama. Pada kunjungan saya yang ke-dua, pelayan nya salah mencatat pesanan saya. Padahal sehabis mencatat dia sudah mengulangi pesanan yang kami sebutkan tadi. Ketika kami menanyakannya, beberapa pelayan nya tampak gugup dan tidak siap. WTF. Hanya bisa katakan, maaf ditunggu sebentar. You know... for 1 dish 1jam bukan lah waktu yang sebentar.

Wanna try??

Bakmi Permata
Grand Indonesia Lt.LG No.1 (Foodhall)
MH. Thamrin No.1
- Indonesia
PH 1: (021) 2358-0167

Food Hall Sarinah Thamrin
Jakarta Pusat

Jl. Panjang Ruko Green Garden Blok I/9
Jl. Perjuangan Kav. 21 No. 4-6
Jl. Mahakam I No. 7
Gedung Hero, Lobby Floor, Jl. Jendral Gatot Subroto
Menara Talavera Lt. 1, Jl. Tb Simatupang
Octa's Playground

Bakmi Golek

Pretty often dine in Bakmi Golek. 2 cabang Bakmi Golek yang suka saya kunnjungi adalah cabang Kalimalang dan cabang Dewi Sartika, Cawang. Dari ke-2 cabang itu, saya lebih suka cabang Dewi Sartika. Outdoor nya tidak terlalu panas seperti di Kalimalang.

Meski bangku yang disediakan banyak, seringkali Bakmi Golek sudah dipadati pengunjung. Apalagi kalo weekend. Musti sedikit ekstra sabar.

Yamin Ayam Manis (14k)
Seringkali ketika mampir ke Bakmi Golek saya memesan Yamin Ayam Manis. Tekstur mie nya kecil dan lembut. Irisan ayam nya banyak dan karena saya pesannya versi manis, jadi rasa nya memang manis kecap. Di sajikan bersama kuah hangat.

Sapo Tahu Seafood (29k)
Sapo Tahu Seafoodmenurut saya rasa nya biasa saja. Kuah nya sedikit kental dan pekat. Sayuran nya sedikit sekali. Hanya terlihat beberapa wortel. Begitu juga dengan tofu nya. Seafood nya kecil-kecil. But not bad, as long as they serve it hot

Bubur Ayam Ati Ampela (17.5k)
Porsi Bubur Ayam ini lumayan besar dan mengenyangkan. Tidak seperti bubur ayam pada umum nya, yang memberi kerupuk sebagai peneman makan bubur, di Bakmi Golek bubur ayam nya disajikan bersama pangsit kecil-kecil. Quiet interesting. Ati Ampela nya disajikan dimangkuk terpisah, bukan nya disajikan diatas mangkuk bubur nya. I understand why. This was because that bowl already full loaded hohoho... Topping nya ngga pelit. Love it.

Ayam Cah Jamur (20k)
Ayam Cah Jamur disajikan hangat. Potongan ayam nya tidak terlalu besar. Jamur nya lumayan banyak. Tapi dari presentasi nya lebih dominan cabe hijau nya yaa... Meski begitu rasa Ayam Cah Jamur nya enaakk.

Es Cincao (8k) dan Rujak Serut (5k)
Es Cincao hijau nya segar. Tekstur nya kenyal. Kuah nya bersantan dengan gula cair. Tapi saya lebih suka disajikan tanpa santan. Untuk dessert nya saya memesan Rujak Serut. Rasa nya tidak begitu pedas. Meski disajikan nya di depan meja kasir, tapi kita bisa kok minta versi dingin nya. Menurut saya yang dingin lebih enak dan segar.

Overall, makan di Bakmi Golek boleh dibilang lumayan. Service nya juga terbilang cepat. Worth to try

Jl. Dewi Sartika No. 310 A , Cawang
Octa's Playground

27 Februari 2012

BUNK Pullman: Cocktail and Mocktail Madness

Last Thursday, on February 23rd 2012 I was invited by Pullman Central Park to tried they Cocktail and Mocktail at their Bars named BUNK. The location is in the right side of the entrance. BUNK have a very cozy and nice place to hangout.

BUNK have 2 floor. In the 1st floor, we can find a very nice sofa, a bar, and Dj table. With the not too loud music, hangout in this place felt so convy.
BUNK Pullman


BUNK Pullman
DJ Table
BUNK's Bar
I Heart with this chair
Beside the Bar, there's a round stairs that connected to 2nd floor. BUNK's 2nd Floor is somekind a private room that can accommodate 10 - 15 peoples. There was a big mirror and paintings that make the room looked more spacious. The floor really hip. with green light floor and nice sofas in it. We can see 1st floor activity from this area.
The Stairs
The 2nd Floor Area
BUNK served many great (and strange) Cocktail and Mocktail. They also served tapas for accompany us drink the Cocktail and Mocktail.
Favarica
Favarica contain apple syrup, brown sugar, green aple slice and top with soda.  The taste of it's brown sugar blend well with the soda. And the apple chunk made this mocktail taste really freshening. Me love this.

Electric Retro Pop Art
Electric Retro Pop Art contain Vodka infused bubble gum, Whit egg, Lime Juice, Lemon Juice and Simple Syrup. I remember Cocktail named Pink Lady, because it contain white egg also. Me don't dare to try this, since it have egg in it.
Cream Pie
Cream Pie taste was similar like Milkshake, but with banana as a main ingredient. It contain with banana fruit, banana syrup, vanilla yogurt and coconut syrup.

Balasis
Balasis contain Lychee syrup, Lime juice, Mint Syrup and Peach Syrup. Lime Juice made the Lychee and Peach not too sweet. So it's really freshening. I love It.

Potrait
Potrait contain Vodka infused blackcurrant, cream the casis and blackcurrant syrup. Cream the Casis is a A sweet red blackcurrant flavored liqueur. It blend well with the Vodka and the syrup. Taste great.

McHale
McHAle contain Rum infuse with Bubble Gum, Dark rum, Grenadine, Coconut rum, Orange Juice and Pineapple Juice. The taste was like usual Pineapple Juice, nut since it blend with Rum, so the taste more strong.

Bridgespoon & Chery
I lovee this Bridgespoon & Chery. It contain honeydew, cherry, yogurt and a dash of grenadine. The mixed between it ingredients made it great.

Axell
It was interesting when i looked the Axell presentation. Because it use cotton candy as it garnish. Like a drink for kids. It contain Vodka infused with bubble gum, creme de banana, triple sec cranberry and cotton candy. the taste also quiet fun. The mixed between the ingredients made this drink sweet and great.

Splash
Splash is a cocktail that made intended for coffee lover (this is just my opinion). Splash contain Vodka infused Vanilla, Baileys, Frangelico and Kahlua.  Frangelico taste was like hazelnut and caramel. So when it blen with baileys and kahlua, it felt so damn great. Me loved it.

Bloody Mary
Bloody Marry is BUNK's signature drink. There are 4 kind of Bloody Marry that BUNK's served. Each drink have it own taste (and kinda weird hohoo)


  Ultimate Bloody Marry contain Vodka, tequila, Tabasco Sc, horseradish, onion, tomato juice and olive oil. The taste a bit spicy and strange. Maybe from the onion and the horseradish.

Bloody Marry contain chilli infused vodka, Tabasco Sc, celery, salt and black pepper.

Bloody Maria contain tequila, tomato juice, lime, celery and Tabasco.

Tom Yum Bloody Marry. Nope it's not Tom Yum soup like you think, although the name is TomYum, it still a cocktail. No wonder, because it filled with TomYum sauce, vodka, Tabasco, celery and 1 other things.

From all Bloody Marry that I mentioned above, only Bloody Maria that I think better, eventhough I can't drink it more than a sip sip

To accompany you drink, BUNK offered a few side dish for you to order.

Miss Sixty Platter
Miss Sixty Platter have a very earcatching name. It contain with labiose duck breast, mini spring roll, retro maki, sesame flavor and prawn skewer. I don't get a chance to taste this menu. However the presentation looked great.

Warhol Platter
Warhol Platter contain tomato gazpacho, handmade blinis, and yellow line tuna. I actually curious with the blini. But i don't get a chance also to taste this.

Shazzam Platter
Shazzam Platter filled with Rainbow Consomme, Eggplant Profiterole, Marinated Mackare, Roasted Fang King Prawn. This also looked good, but once again, I don't get a chance to taste it.

Retro Pop Platter
Retro Pop Platter contain squid tempura, poached duck breast, mushroom risotto, crab meat and shrimp. From all those above, the better was mushroom risotto. The squid a lil bit hard to bite. Maybe because it 's not hot anymore when it served.

Cakes
This all cakes that BUNK's served was heaven. I love it all. Every single cake have it own taste.

Fudge Cake
Fudge Cake is chocolate cake in every layer. It's a heaven for chocolate lover. The cake was so smooth the chocolate melt in mouth yuuumm...

Strawberry Opera Cake
Strawberry Opera Cake also taste great. The sour from strawberry blend well with the cake it self. yuumm...

Greentea Cake
This greentea cake become my most favorite. Loovvee it. Can't stop to eat it more

Blueberry Cheese Cake
Blueberry Cheese Cake really melt in mouth. Really good and really smooth

Cakes at BUNK
Overall, I love the Pop art BUNK's interior. really inspire me to apply this to my new crib. They also gave great service with good product knowledge. Great place to hangout with mates

Pullman Jakarta Central Park
Podomoro City
Jl. Let. Jend. S. Parman Kav. 28
Jakarta 11470
T. +62 (21) 29 20 00 88  
F. +62 (21) 29 20 00 99
Octa's Playground

23 Februari 2012

Ya Kun Kaya Toast

A Sabrina Darmawan's story....

In one morning, sambil jalan-jalan di Pondok Indah Mall, ada sebuah tempat makan named Ya Kun Kaya Toast. Lokasi nya berada di Sky Walk Pondok Indah Mall lantai 2, yaitu di jembatan penghubung antara Pondok Indah Mall 1 dan Pondok Indah Mall 2.

Meski tempat nya idak terlalu besar, tapi sangat mudah mengenali  Ya Kun Kaya Toast ini. Gerai yang pertama kali ada di Singapore ini, di dominasi warna merah dengan sederatan kursi duduk yang tidak terlalu banyak berwarna putih. Meski begitu, tempat ini cukup nyaman untuk menikmati sarapan.


Menu set ala carte yang dipilih berisi the famous 4 stack Kaya Toast. Tekstur roti nya tipis garing kecoklatan dan juga renyah dengan olesan selai srikaya dan butter di tengahnya.Then ada 2 butir telur yang bisa dimasak sesuai keinginan kita. Apakah mau setengah matang atau telur rebus. Ditambah Kopi Susu untuk minumnya.

Ala Carte Set
For quick meal tapi ngga terlalu berat, Ya Kun Kaya Toast worth to try. Ditambah tempat nya yang nyaman dan pelayanan nya yang cepat.
Octa's Playground

22 Februari 2012

Ministry of Food (MOF)

When I walked in Plaza Indonesia, I saw a place named Ministry Of Food (MOF). Wooww.. what a name. Akhir nya memutuskan untuk mampir, hanya untuk mengobati rasa penasaran. Tempat nya rada dipojok. Tidak terlalu besar. Tapi terasa nyaman. Ada 2 sitting area, di dalam resto dan diluar nya. Saya memilih duduk di area luar, biar bisa melihat situasi sekeliling.

Ketika duduk, pelayan nya menyodorkan saya menu book. Pertama nya sedikit bingung juga dengan beragam nya pilihan menu. Saya tertarik dengan dessert nya. Salah satu nya bernama Shiratama Kurian.

Shiratama Kurian
I love this Japanese Ice cream. Topping nya lengkap sekali. Ada ice cream vanilla pour with macha sauce, macha ice cream, buah-buahan seperti strawberry, peach dan cherry juga ada mochi dan jelly. How nice is that? Rada kenyang juga jadi nya kalo dimakan sendiri mengingat begitu banyak nya topping in one glass.

Try eat in this place. Quite good. The service also good. Worth to try.
Price Range
Rp.25.000 To Rp.70.000
  
Plaza Indonesia, L.2 Unit E24,
Jl. MH. Thamrin Kav. 28 - 30
Phone: (021) 3903728, (021) 29923545
Octa's Playground

Breakfast at Birdcage

A story from Sabrina Darmawan...

One day my girlfriend, Sabrina told me, that she just had her breakfast at Birdcage. Pertama kali dengar nama resto Birdcage, sounds funny. A bit ear catching. Birdcage bertempat di daerah Kebayoran. Don't look for a sign board, because Birdcage don't have any. Just look an eyecatching restaurant with a big birdcage hanging on the tree

Birdcage have a wonderful place, split into 3 levels. In 1st floor, Suasana nya tersa homey sekali. Interior nya filled with coffee shop, sederetan meja with black & white tablecloth. Serta teras yang jika kita makan disini terasa seperti makan di rumah sendiri



Breakfast menu (35k before tax 45k after tax) that Sabrina ordered was Breakfast package yang berisi 2 pancakes with maple syrup, 2 sausage, sunny side egg with 2 slices of orange.Package ini sudah termasuk 1 cup of coffee or tea.
Breakfast Package (including hot tea or coffee)
Overall, this resto worth to visit. Great place to have meal with a good service. But you have to be passion to come here. Like I said before, no big sign board here.

Birdcage Gastro Boutique Parlour
Jl. Wijaya IX No. 23
Kebayoran Baru, Jakarta Selatan
T. +62217392430
F. +62217392870                                                
Octa's Playground
  • Blogger news

  • Blogroll

  • Ada kesalahan di dalam gadget ini
  • About